Katru gadu 7.aprīlī visā pasaulē tiek atzīmēta Pasaules Veselības diena. Mūsu skolā to atzīmējām 12.aprīlī un “Pilngraudu maize” bija dienas tēma.
Bioloģijas skolotāja Ineta Pugoviča kopā ar audzēkņiem noskaidroja, kāpēc pilngraudu maize būtu jālieto ikdienas uzturā, kādas bioloģiski aktīvas vielas tā satur. Maizes cepēja Aina Šteinberga pastāstīja jauniešiem, kas ir ieraugs, kā to pagatavot, kāpēc būtiski ir maizi cept no ierauga un, kā maizīte tiek cepta. Vēl jauniešiem bija iespēja degustēt gan sāļo, gan saldo maizi, maizi no auzu pārslām, no rudzu miltiem, rudzu un kviešu miltiem ar dažādām piedevām (linsēklām, žāvētiem augļiem, riekstiem, ķimenēm, ķirbju sēklām). Bija interesanti uzzināt, kāpēc tieši šīs piedevas pievieno un kā tās ietekmē mūsu organisma darbību.
Rakstu sagatavoja Ineta Pugoviča