Pasākuma mērķis bija sekmēt vietējās kopienas informētību, zināšanas par veselību veicinošajiem aspektiem un popularizēt veselību kā pamatvērtību (atsauce uz “Sabiedrības veselības pamatnostādnēm 2014.-2010 gadam”).
Uz pasākumu tika aicināti visi interesenti (skolēni, skolotāji, tehniskie darbinieki, novada iedzīvotāji, kuri apmeklē kursus mūsu skolā ).
Pasākuma dienas kārtība:
1.Glikēmiskais indekss (runāja ārsta palīgs Anete Pugoviča);
2.Organisma iekšējās vides pH; šķiedrvielas (bioloģijas skolotāja Ineta Pugoviča un medicīnas māsa, “Kolonnas” kosmētiķe Līga Odziņa).
Atsauksmes par pasākumu:
”Ieguvu plašāku informāciju par neaizvietojamajām taukskābēm (Omega3 un 6), un kādos produktos tās sastopamas pareizajās attiecībās”.
“Ieguvu zināšanas par plastmasas iepakojumu ietekmi uz organismu, pievērsīšu lielāku uzmanību tam. Domāju, ka centīšos pirkt produkciju stikla tarā, ja tas būs iespējams”.
“Patika, ka tika stāstīts par nedzirdētiem produktiem. Varējām tos apskatīt un nogaršot no tiem dažādi pagatavotus ēdienus. Ļoti garšoja piedāvātais saldais no datelēm, burkāniem un Indijas riekstiem!”.
Noslēgumā radās idejas veselību veicinošajiem pasākumiem nākamajā mācību gadā.
Bioloģijas skolotāja I.Pugoviča saka paldies par atbalstu saviem kolēģiem un kolēģēm no Talsu sākumskolas Dinai Alkšbirzei, no Talsu Vasts ģimnāzijas Ilzei Ventiņai, no Valdemārpils vidusskolas Ingunai Metuzālei.
Īpašu PALDIES I.Pugoviča saka PIKC „Rīgas Valsts tehnikums”Laidzes teritoriālās struktūrvienības skolotājām Olgai Blumbahai un Inai Krūzei par ideju.
Rakstu sagatavoja Anita Rūtenberga